Tamron 150-600mm f/5-6.3 VC krijgt advies- én internetprijs

jesse kraal 9552 13
Eind vorig jaar kondigde Tamron de SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD aan, een veelzijdig teleobjectief voor de enthousiaste natuur- of sportfotograaf. Grote vraag was wat het objectief zou gaan kosten en het antwoord op die vraag kunnen we je nu geven.

In december werd al bekend dat de Tamron 150-600mm f/5-6.3 VC in de Verenigde Staten voor 1069 dollar over de toonbank zou gaan, wat de telezoom in Nederland zou gaan kosten was destijds nog niet bekend. Importeur Transcontinenta maakt aan speculaties een einde en meldt dat de adviesprijs in Nederland 1359 euro bedraagt.

Ook bij de importeur is het grote verschil tussen de Amerikaanse en Nederlandse prijs opgevallen, in het persbericht geven ze dan ook aan dat de internetprijs met 1099 euro een stukje lager ligt. Het nut van de adviesprijs ontgaat ons een beetje, maar we weten in ieder geval wat een realistische verkoopprijs is voor de tele-Tamron. Vanaf eind januari liggen de eerste Canon-versies van het objectief in de winkel, de Nikon-variant volgt een maand later terwijl bezitters van een Sony-camera nog tot de zomer geduld moeten hebben.

Tamron 150-600mm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van jos orleans

ja ja maar totaal niet lichtsterk genoeg dus zeker niet inzetbaar, daarnaast is de bouwkwaliteit zeer matig, ik spreek uit ervaring

afbeelding van Shaggy

Hoezo totaal niet inzetbaar?
Als ik zo eens rondkijk hoeveel mensen dergelijke lenzen naar volle tevredenheid gebruiken voor bijvoorbeeld vliegtuig en vogelspotten.
Je kan deze lens ook total niet vergelijken met een lichtsterke zoom als een Nikkor 200-400 F4, laat staan met snelle primes van F2 of F2.8.
Totaal andere prijsklasse en totaal andere doelgroep.

En het is erg frappant dat jij al uit ervaring kan spreken dat dit ding matig is gebouwd terwijl hij pas eind deze maand leverbaar word. Maar het kan zijn dat jij door een teleurstelling alles over 1 kam scheert natuurlijk.

Ik denk dat er voor dit stukje glas een flinke markt zal zijn welke er voor het geld een leuke lens aan zullen hebben. Je krijgt normaal gezien waar je voor betaalt als dan je verwachtingen te hoog zijn is dat niet de fout van de lens denk ik.

afbeelding van peter w

Net zo lichtsterk als de mateloos populaire 'bigma' 50-500. Een stuk goedkoper meen ik. En 100mm extra. Als ie zo goed gebouwd is als de nieuwe 90F2,8 en 70-200 een leuke opsteker. Zeker gezien de zoommogelijkheden. De vraag is altijd of een 300 F4 en croppen niet beter resultaat levert.

afbeelding van GvdV

Lees de zeer gunstige review maar eens op e photozine. De Tamron kan met de top mee.
Werk zelf met de oude 200-400mm die ook een uitstekende scherpte geeft en forse (uit)vergrotingen toestaat.
Eerst maar eens met een lens werken, voordat je oordeelt.

afbeelding van lexwentink

prima objectief moet concurreren met Sigma 150-500 voor € 899.00 deze gaat denk ik in de winkel € 1099.00 kosten afwerking wordt veel beter dan bestaande Tamron objectieven Autofocussnelheid moeten we afwachten want dat was tot nu toe altijd langzamer in vergelijking met
sigma voor het prijverschil heb je 100mm meer

afbeelding van Anonymous

De 24-70 van Tamron is ook fantastisch: Superscherp en een goede prijs. Bovenaan de ranglijst van DXO Mark als normal zoom voor D800. Als deze ook zo goed werkt, zal het een prima lens zijn. 1099 is een aardige prijs, en zal vast wel omlaag gaan na verloop van tijd.

afbeelding van Daylight

remco je slaat de spijker op z'n kop niet te vergelijken met merklenzen . Heb zelf meerdere tamronobjectieven gehad. Veelal trage AF en slecht geconstrueerd.

afbeelding van Daylight

een 300.F4 (Nikkor) met extender lijkt inderdaad een betere oplossing

afbeelding van Daylight

ik heb onlangs in een vogelhut de resultaten bekeken bij iemand die schoot met de sigma 150-500. Was beslist niet gestoken skarp

afbeelding van mdm

tamron en al die goedkope merken zijn gemaakt met goedkoop materiaal; scherpte mag je opje buik schrijven ;geef mij maar een originele nikon of een sigma vanaf 2,8 ;liever wat langer wachten en sparen dan een goedkoop stuk speelgoed te kopen

afbeelding van contra-anoniem

Zoals jij het bekijkt is het appels en peren vergelijken, een lada en een Ferrari. Wat een vergelijk. Kijk naar prijs en kwaliteit verhoudingen. Niet iedereen heeft het geld op de rug groeien. En een 300 met teleconverter. Vaak met autofocus verlies, en nog eens 2 lichtstops, en een 2x converter heeft beslist meer verlies in kwaliteit. Aja, en stukken duurder. Dus voor iedereen met een "minder" budget lijkt me dit een super alternatief. Beter dan een 50-500 waarbij de 500mm al geen goede foto´s meer levert. En dan vergelijk is wel appels met appels. En een goedkoop stuk "speelgoed" kan voor anderen die "anders" mee omgaan misschien een super alternatief zijn. En langer sparen en jaren nét niet dat kunnen wat je wilt? Heb dan liever plezier met minder! Iets wat in deze materialistische maatschappij al haast geen plek meer heeft omdat het allemaal beter en duurder moet. Ik denk dat dit een leuk gat in de markt opvult, voor mensen met een minder groot budget! Houd daar eens rekening mee dan de tunnelvisie welke sommigen hebben!

afbeelding van Julian

Bekijk deze Tamron eens in het echt, zeker geen 'goedkoop materiaal'. Steekt erg degelijk in elkaar.

afbeelding van Anonymous

Geef mij maar een orginele nikon of een SIGMA.
Heb altijd gedacht dat Sigma ook zo een goedkoop merk is, of ben ik mis