Tamás Dezs? wint Center Awards 2011

Redactie 1187 0
De Hongaarse fotograaf Tamás Dezs? mag zich ‘overall winner’ noemen van de Center Awards 2011. Behalve de titel krijgt Dezs? veel financiële steun krijgt en komt zijn werk in de schijnwerpers te staan.

Het is het zestiende jaar dat de Center Award wordt uitgereikt. De prijs is bedoeld om fotografen onder de aandacht te brengen die werken aan documentaires of fine-art series. De wedstrijd trok dit jaar 719 aanmeldingen uit 31 verschillende landen. Eerdere ontvangers van de prijs waren onder meer Julie Blackmon, Dave Anderson, Laurent Millet, Lori Grinker en Maggie Taylor.

Prijzenpakket

Het prijzenpakket van dit jaar bestaat uit een expositie in het New Mexico Museum of Art, een geldprijs van vijfduizend euro, een publicatie in het magazine Fraction, deelname aan de Santa Fe Workshop en printservice van Singer Editions.


Foto © Tamás Dezs?

Veranderend Hongarije

Tamás Dezs? sleept de prijs in de wacht met zijn project ‘Here Anywhere’ waarin hij het langzaam veranderende Hongarije documenteert. De jury wees naast Dezs? nog die winnaars aan: Aaron Blum (VS), Scott Chandler (Canada) en Emile Hyperion Dubuisson (VS).


Foto © Tamás Dezs?

Als stimulans

Naast de Center Awards werd ook de Project Launch Award bekend gemaakt. Ook deze prijs richt zich op documentaire fotografie en fine-art, alleen gaat het hier om projecten die nog in ontwikkeling zijn. Dit jaar gaat de award naar het gezamelijke project van Michele Palazzi en Alessandro Penso uit Italië. Zij gaan het prijzengeld van drieduizend euro gebruiken om hun project ‘Migrant Workers Journey’ te voltooien.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie