Talent: Arjan Koetsier

Redactie 1403 0
In de kersverse rubriek Nieuw Talent geven we aanstormende fotografische talenten van fotovakscholen en -academies de kans zichzelf en hun werk te presenteren aan het grote publiek. De rubriek trappen we af met Arjan Koetsier, die in zijn korte fotografische loopbaan al meerdere prijzen op zijn naam heeft gezet.


Je hoeft niet altijd jarenlange ervaring te hebben, om succesvol te zijn als fotograaf. Dit is de afgelopen maanden maar weer eens bewezen door Arjan Koetsier. Ondanks dat hij pas net begint, zijn zijn foto’s al twee keer in National Geografic gepubliceerd.

Pas begonnen
Arjan is slechts een jaar echt serieus met fotografie bezig. “Ik fotografeerde al met een spiegelreflexcamera, maar ik had het idee dat ik deze niet echt goed kende. Daarom ben ik begonnen met de basisopleiding aan de Fotovakschool in Rotterdam. Dit vond ik zo leuk, dat ik daarna de vakopleiding ben gaan volgen.” Volgens Arjan heeft hij van deze opleiding veel geleerd. “Ik heb vooral veel van mijn medestudenten geleerd, zij vormen een geweldig klankbord. Daarnaast heb ik een goede technische kennis ontwikkeld, die ik als goede basis kan gebruiken om mijn vaardigheden zelf verder te ontwikkelen.”

Aangezien Arjan net met zijn opleiding begonnen was, was hij zeer verrast toen hij door National Geographic benaderd werd. “Ik had een foto ingestuurd voor een wedstrijd. Ik werd benaderd door de redacteur van het blad met de vraag of ze mijn foto in de volgende editie mochten plaatsen. Ik had dit nooit verwacht en heb natuurlijk direct ja gezegd. Daarna heb ik een paar foto’s op de NG community gezet, daar is er later ook één van geplaatst.”

Doe mee!
Volg je zelf een fotografie-opleiding, of ben je recent afgestudeerd en wil je ook graag in deze rubriek aan het woord komen? Stuur ons een mailtje: talent(at)digifotopro.nl

Hiermee hield het succes van Arjan niet op. Begin juli kreeg hij bericht dat hij één van de winnaars van de Microsoft Future Pro Photo Contest was. “Ik had de deadline van 30 april genoteerd, maar deze was ik bijna vergeten. Op het laatste moment heb ik snel drie foto’s bij elkaar gezocht. Begin juli kreeg ik tot mijn blijdschap bericht van Microsoft dat ik een van de winnaars was! Ik werd uitgenodigd om, op hun kosten, naar de prijsuitreiking in Amerika te komen. Hier bleek dat ik niet alleen de eerste prijs in de categorie Natuur en Landschap, maar ook de hoofdprijs gewonnen had. Dit was natuurlijk een geweldig moment voor mij!” Microsoft fotowedstrijd

De toekomst
In de toekomst wil Arjan zeker verder gaan als fotograaf, maar hiervoor zal hij voorlopig nog niet zijn vaste baan opzeggen. “Ik denk dat fotografie een moeilijke markt is. Daarom wil ik het voorlopig met mijn baan combineren. Op deze manier kan ik mij bezighouden met de fotografie-opdrachten die ik echt leuk vind. Mijn droom is om van mijn hobby mijn beroep te maken.”

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie