SWPA 2011 geopend voor inzendingen

Redactie 481 0
Met een aangepaste opzet, een nieuwe website en meer festivalsteden is de Sony World Photography Awards (SWPA) geopend voor inzendingen van zowel professionele- als amateurfotografen.

Het werk van de winnaars in de professionele en open categorie zal worden tentoongesteld in galeries en steden over de hele wereld. De uiteindelijke winnaar ontvangt 25.000 dollar en een volledige Sony Alpha digitale spiegelreflex uitrusting, terwijl de overall winnaar van de 'Open'-competitie naast dezelfde Sony Alpha digitale spiegelreflex uitrusting 'slechts' 5.000 dollar krijgt. Tot 5 januari 2011 kan beeldmateriaal worden ingezonden, op 27 april wordt in Londen de winnaar bekend gemaakt. 

Verschillende steden

Voortbouwend op het succes van het jaarlijkse World Photography Festival in Cannes, wordt het festival in 2010 en 2011 ook in San Francisco, Mexico, Shanghai en Londen gehouden. De tour eindigt in Londen waar in 2011 voor het eerst de Sony World Photography Awards ceremonie plaats zal vinden. Hier wordt ook de winnaar van de prestigieuze Iris d’or prijs bekend gemaakt. Ieder festival toont de Sony World Photography Awards winnaars en zorgt voor praktische workshops, tentoonstellingen, lezingen, recensies en een portfolio fotografie symposium gepresenteerd door vooraanstaande mensen uit de fotografiewereld.

Nieuwe categorieën 

De organisatie van de World Photography Awards heeft een nieuwe competitie en extra categorieën voor dit jaar opgezet. Er is een categorie voor professionals en een categorie voor iedereen met liefde voor fotografie. Deze ‘Open’-wedstrijd, die de amateurcompetitie vervangt, is gemaakt voor het groeiende aantal fotografen. Er zijn tien categorieën, waaronder Natuur & Wildlife, Reizen en After Dark. Inzendingen zullen worden beoordeeld op een enkele afbeelding. 


Professionele fotografen worden aangemoedigd om mee te doen in de categorie ‘Professional’. Hun werk wordt beoordeeld op verschillende beelden. De vijftien professionele categorieën worden gerangschikt in drie genres - Commercieel, Beeldende Kunst en Fotojournalistiek & Documentary – terwijl de nieuwe categorieën Lifestyle, Still Life, en Mensen omvatten.

Fotografiestudenten

De World Photography organisatie streeft ernaar om de volgende generatie studenten te ondersteunen,  en door het partnerschap met Young Tate Online zal het Student Focus-programma 2011 aansluiten bij de nieuwe Tate Modern-fototentoonstelling in Londen, Exposed: Voyeurisme, Toezicht en Camera. 

Voor de eerste keer staat de Student Focus-wedstrijd open voor universiteiten uit de hele wereld met een fotografieopleiding. Tien genomineerde studenten en hun begeleiders vliegen in april 2011 naar Londen om hun laatste opdracht uit te voeren als onderdeel van de wedstrijd en het festival. Sony heeft voor 45.000 euro Alpha digitale SLR camera-apparatuur geschonken. Naast de winnaars in de ‘professionele’ en ‘Open’-wedstrijd wordt ook de algemene Student Focus winnaar bekend gemaakt tijdens de Sony World Photography Awards Ceremony.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie