Super Talent introduceert CFast-geheugenkaarten

Julian 476 0
Super Talent brengt een aantal CFast-geheugenkaarten op de markt. De nieuwe standaard moet het huidige CompactFlash opvolgen, in theorie zijn snelheden tot 375MB/s mogelijk, de kaarten van Super Talent halen maximaal 200MB/s.

Traditionele CompactFlash-kaarten maken gebruik van de pata-interface, waarmee in theorie een maximale snelheid van 133MB/s mogelijk is. De snelste CF-kaarten halen op dit moment zo’n 90MB/s. De nieuwe CFast-standaard maakt gebruik van de snellere sata-interface, met een maximale snelheid van 375MB/s.

Super Talent introduceert vijf CFast-kaarten, een 8GB en 16GB model met SLC-geheugenchips en een 8GB, 16GB en 32GB model met MLC-geheugen. De eerste generatie CFast-kaarten van de fabrikant krijgen een maximale doorvoersnelheid van 200MB/s.

Begin 2009 presenteerde Pretec al een 32GB CFast-geheugenkaart. Camera’s met ondersteuning voor de snelle kaarten zijn nog niet op de markt. Fabrikanten als Canon en Nikon zijn echter betrokken geweest bij het vaststellen van de nieuwe standaard en zullen deze in de toekomst dan ook waarschijnlijk gaan gebruiken.