Super slo-mo camera Chronos op Kickstarter

Super slo-mo camera Chronos op Kickstarter

Fabienne Keijzer 1551 0
Een maand geleden dook een prototype van een zelfgemaakte super slow motion camera op. De Chronos 1.4 haalt tot wel 21.650 fps en zou ook veel goedkoper zijn dan zijn concurrenten. De Chronos is momenteel bezig aan een succesvolle Kickstarter-campagne.

Chronos 1.4 op Kickstarter

De bijzondere Chronos 1.4 is een professionele high-speed camera van een zeer compact formaat. De camera is ontwikkeld door het Canadese Kron Technologies. De camera is in staat om high-speed video op te nemen tot een resolutie van 1280 x 1024. De frame rates lopen van 1057 fps bij de hoogste resolutie en wel 21.600 fps bij minimale resolutie. Met de Chronos 1.4 maak je de mooiste slow motion video’s in een handomdraai en de camera is enorm gebruiksvriendelijk. In deze video zie je hoe de Chronos een vallende waterdruppel vastlegt:

 

Overbelichting 

Zoals je kunt zien in de video is de interface erg overzichtelijk. Ook is de camera uitgerust met een handige overbelichtings-feature die middels ‘zebra’ strepen aangeeft waar teveel licht is. De Chronos 1.4 is verkrijgbaar in een 8GB versie, waarmee je ongeveer 4 seconden kunt filmen, en een 16GB versie, die ruim 8 seconden filmt.

Chronos Chronos

Objectieven

De body van de Chronos is uitgerust met een CS mount en er wordt en C mount bijgeleverd. De 8.45x6.76mm CMOS sensor is volgens de makers perfect voor C mount objectieven, maar iedere lens kan erop bevestigd worden met de juiste adapter. Via Kickstarter zijn verschillende combinaties verkrijgbaar.

Beschikbaarheid

De Chronos 1.4 wordt momenteel gefinancierd op Kickstarter waar je de camera ook kunt bestellen. De verwachte levertijd is mei 2017. Op de Kickstarter-pagina geven de makers van de Chronos ook een uitgebreid kijkje in de keuken. Ze laten het hele maakproces van de bijzondere camera zien waar ze de afgelopen negen jaar mee bezig zijn geweest.

Chronos
Kijk voor de uitgebreide specificaties en meer informatie over de Chronos 1.4 op de Kickstarter-pagina.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne