Super Bowl komt met revolutionaire speler-camerabeelden

Super Bowl komt met revolutionaire speler-camerabeelden

Nadja Geskus 456 0
Het is nog nooit eerder vertoond, maar dit jaar zal de Super Bowl de eerste zijn die high-tech camera technologie gaat gebruiken om een nooit eerder vertoonde beelden te kunnen laten zien. De beelden geven een uniek uitzicht, namelijk een blik door de ogen van de spelers.

Blik door ogen van spelers

Voor deze unieke beelden zal FOX Sports samen gaan werken met Intel. Hoewel je in eerste instantie zou denken dat dit zal worden gefilmd door camera’s die de spelers zullen dragen, is dit toch niet het geval. Voor de nieuwe players-eye view zullen ze Intel’s 360 replay technologie gaan gebruiken. Er zal een groot aantal camera’s worden gebruikt die door het stadion cirkelen. Zo kunnen ze beelden nabootsen alsof je door de ogen van spelers kijkt.

Super Bowl toont blik door ogen van spelers

‘We gaven Intel de opdracht om hun verbazingwekkende Intel 360 Replay-technologie tot het uiterste te brengen, met behulp van een reeks van hun camera's, die rond het stadion cirkelen, creëren we een spelers view. De camera’s maken het mogelijk om een moment na te maken in 3D, zodat er een 'virtuele camera' op spelers ooghoogte kan worden geplaatst,’ zegt Fox Sports SVP Michael Davies. Met deze technologie kun je een aantal nieuwe mogelijkheden aantonen. Welke keuzes had de speler, wat zou hij anders kunnen doen, zag hij alles wel goed? Dat soort dingen kun je zo goed aanduiden.

Voorproefje

Als je niet kunt wachten om te kijken hoe dit eruit ziet, dan is er goed nieuws voor je. Tijdens een wedstrijd tussen Indiana en Utah van afgelopen seizoen, werd deze techniek al een keer getest.

 

 

Wil je meer zien van deze technologie? Kijk dan zondag 5 februari naar de Super Bowl.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja