Sunpak RD2000 - ultracompacte flitser voor Canon en Nikon

Redactie 1016 0
Sunpak introduceert een kleine flitser speciaal voor DSLR camera

Kenmerken
De flitser wordt op de camera bevestigd door middel van een flitsschoentje. Als de flitser niet wordt gebruikt, kan het flitsschoentje roteren en worden opgeborgen in de flitser. De RD2000 beschikt over een energiebesparende functie en schakelt hij zichzelf uit als hij 15 minuten niet wordt gebruikt. De kop kan 90˚ naar boven worden gekanteld zodat het licht indirect op het te fotograferen onderwerp valt. Door middel van een knop aan de achterkant van de RD2000 is het mogelijk om de lichthoeveelheid aan te passen. Dit kan in 5 stappen , -1,-0,5, 0, +0,5, +1 met de EV-knop. Voor het gebruik met een groothoeklens heeft de RD2000 een ingebouwde groothoek diffusor, bruikbaar vanaf 16mm objectieven (met APS-C sensor).


 
De RD2000 werkt op 2 AA-batterijen en heeft een capaciteit van ca. 280 ontladingen bij volle batterijen. Dit is mede-afhankelijk van de capaciteit van de batterijen. Bij gebruik van NiMH-batterijen laadt de flister op in ongeveer 4 seconden.

De RD2000 is compatibel met de Canon E-TTL-II en Nikon i-TTL, voor vrijwel alle camera’s van deze merken. De TTL-signalen worden automatisch herkend bij het bevestigen en aanzetten van de flitser.

Tot slot kan de software in de RD2000 aangepast worden als nieuwe camera’s van een producent met andere flitssoftware uitgerust worden.

Specificaties Sunpak RD2000

  • Richtgetal: 20 bij ISO 100
  • Afmetingen: 43,5 x60 x 88 mm
  • Gewicht (zonder batterijen): 170 gram

Vanaf augustus zal de flitser in Nederland verkrijgbaar zijn in zowel een uitvoering voor Canon als voor Nikon camera’s. De adviesprijs bedraagt 89 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie