Studenten maken ‘One Minutes’ over GKf-fotografen

Julian 457 0
Zesendertig fotografiestudenten werken aan een één-minuut-film over een GKf-fotograaf naar keuze. Het maken van de korte filmpjes moet een nieuwe lichting fotografen kennis laten maken met nieuwe publicatiemogelijkheden.

De beroepsvereniging voor fotografen GKf heeft onder studenten van de Nederlandse fotografie-opleidingen een prijsvraag uitgeschreven. Studenten worden gevaagd een één-minuut-film te maken over een (historische) GKf-fotograaf. Dat mogen overleden, maar ook jonge hedendaagse fotografen zijn. Inhoudelijk is alles vrij, zolang het filmpje maar exact één minuut lang is. Voor deskundige input en jurering werkt de organisatie samen met The One Minutes Foundation.

Publicatiemogelijkheden

Video en beeld/geluidproducties zijn in opmars in de fotografische wereld, zeker nu de publicatiemogelijkheden in druk afnemen en fotografen hun heil zoeken op internet, aldus de organisatoren. Een opdracht als deze heeft daarnaast als doel op een speelse manier het verleden naar het heden te brengen voor een nieuwe generatie fotografen.

Festival

De jury zal vijf filmpjes nomineren waaruit op het GKf-festival in Foam de winnaar bekend wordt gemaakt. Alle filmpjes zijn op het festival te zien, waardoor het publiek de geschiedenis van de GKf gepresenteerd krijgt door een toekomstige generatie fotografen.