Studenten Fotoacademie in expositie ‘Het Oog’

Julian 1402 0
In Fotogalerie Fotogram is van 26 maart tot en met 21 april de tentoonstelling ‘Het Oog’ te zien. De expositie toont het werk van studenten aan de Fotoacademie in Amsterdam die op dit moment halverwege hun studie zijn.

In de eerste helft van hun opleiding hebben de studenten veel technieken geleerd en zijn ze getraind om inhoudelijk interessant en creatief werk te maken. Nu is te zien hoe inhoud en techniek samenkomen en is het de bedoeling dat de eigen stijl van elke student, die hij of zij de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, zichtbaar wordt.

Ook is door de studenten halverwege de studie gekozen voor één of meer specialisatie­richtingen uit bijvoorbeeld journalistieke, reclame-, architectuur-, sport-, portret-, mode-, autonome of landschapsfotografie.

Het werk dat te zien is tijdens ‘Het Oog’ bestaat uit verschillende opdrachten uitgevoerd in het kader van de opleiding en de specialisatie, maar ook uit vrij werk. De studenten hebben er zelf voor de presentatie gezorgd en experimenteerde voor deze gelegenheid met andere materialen en formaten.

Open dag

De expositie is gelijktijdig met de Open Dag van de Fotoacademie en cursusinstituut Fotogram te bezoeken, deze wordt georganiseerd op zaterdag 27 maart van 13 tot 16.30 uur.


Foto's © Eva Nota