Studentblog: Vincent Buller (1)

Redactie 544 0
Het Belgische plaatsje Doel staat op de nominatie om te worden afgebroken voor uitbreiding van de Antwerpse haven. Het is een bekende trekpleister voor liefhebbers van "urban photography", vanwege de massale uittocht van de bewoners.

Toch is die thematiek haast onvermijdelijk, evenals de stemmen van de academie-docent en mentoren met de mantra's "wat is het thema?" en "wat is je concept?"... Zeg! Ik was hier om lekker te fotograferen! Gaandeweg vormde zich toch iets rondom mijn voorkeur voor (halfopen) deuren, en een zo zacht mogelijke lichtval. Dat laatste is nog niet zo makkelijk in de vroege middag. Ik werd bovendien erg gehinderd door het afval dat bezoekers menen te moeten achterlaten.

Gouden greep

Al met al viel het me wat tegen en na vele soortgelijke huizen en een enkel juweeltje in de vorm van een theatertje of feestzaal te hebben bezocht, ben ik maar even van het Belgische bier gaan genieten bij de Molen op de dijk. Ik wilde nog wachten tot de zon wat was gezakt, en dat bleek een gouden greep. Niet alleen het licht was mooier voor buitenopnamen, maar ook de meeste auto's waren verdwenen zodat de straten er mooi verlaten bijlagen.

En wat schetst mijn verbazing? De weinige fotografen die hun zaterdagse boodschappen hadden laten schieten moesten wel op tijd thuiszijn voor het eten - ik was tegen 17 uur nog de enige in het dorp met een camera... heerlijk. Eindelijk "urban" zoals het zou moeten zijn.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie