Studentblog: Iris van den Broek (2)

Redactie 992 0
Een drie-generatie-portret, dat was de opdracht voor het assessment van de module Portret. Best lastig als je zelf geen drie generaties in je familie hebt.

Bril
Ik maakte me enigszins zorgen over de bril van oma en de eventuele reflectie die daardoor zou kunnen ontstaan, maar oma was onverbiddelijk: “Mijn bril gaat niet af!”.  Ik moest er dus maar gewoon mee aan de slag en wonderbaarlijk genoeg viel het me alles mee.  Het grootste probleem was eigenlijk nog het positioneren van oma. Aanwijzingen als 'draai uw hoofd maar een klein stukje naar links' resulteerden in een bijna 180 graden draai van oma.

Halverwege de shoot bedacht ik me opeens dat er ook nog zoiets was als een haarlichtje. Mijn vriendin heeft mooi roodbruin haar en ik vond het wat dof uitvallen tegen de achtergrond. Door het haarlichtje schuin achter haar te installeren, kreeg het haar een prachtige gloed. “Een tikkeltje glamour”, zo omschreef de docent het bij de beoordeling. Zowel hij, als mijn modellen, waren erg enthousiast over het eindresultaat en ik vind het voor een eerste studio-experiment ook best geslaagd.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie