Studentblog: De zelfontspanner

Raymond 530 0
De mensen uit mijn "klasje" eerstejaarstudenten doen deze opleiding, net als ik, bijna allemaal naast een voltijdbaan. De directeur, de arts, de verpleegkundige en de ambtenaar hebben de afgelopen tijd allemaal hun eigen uitdagingen gehad om werk en studie te combineren.

Ik ben in ieder geval blij dat ik naast de studie geen ontslagrondes heb hoeven houden, geen nachtdiensten heb gedraaid en ook niet de helft van het werk van een vertrokken collega hoefde op te vangen.

Toch was het eerste halfjaar Fotoacademie naast een baan een indrukwekkende ervaring. Het semester leek rustig te beginnen. Maar gaandeweg kwamen er niet alleen opdrachten bij, maar moest er ook eerder werk worden verbeterd. Afspraken moesten opnieuw gepland, en shoots moesten over. Alle time management vaardigheden van het werk werden uit de kast getrokken, al leek het werk zelf steeds meer een bijrol te spelen.

En op een niet te herleiden moment werd het een autonoom proces. Ik praatte alleen over fotografie, kwam alleen op bezoek vanwege fotografie, brak gesprekken abrupt af omdat ik nog naar een shoot moest, en soms zelfs twee. De pannen kwamen niet meer uit de keukenkast en het moment dat ik alle instant-salades van de AH uit mijn hoofd kende (naam en ingredienten!) viel me niet eens meer op.

En toen kwam De Beoordeling. De eerste examenkriebels in misschien wel 15 jaar voelden vreemd bekend aan, al was het verschil wel dat deze keer al het werk al was gedaan en de uitkomst feitelijk al vaststond. Wanneer vijf man het lokaal met jouw werk binnengaan om het te bespreken, en jij buiten blijft staan, maakt dat echter niet meer uit. Maar na wat terechte kritiek op een serie die ik de laatste weken nog had uitgeperst kwam het verlossende woord: door naar het volgende halfjaar, zonder taken of inhaalopdrachten.  Yay! Dat heb ik wel even gevierd! En voor twee weken zou ik de camera aan de kant leggen. En twee weken werden drie, drie werden vier...

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond