Stuart Franklin - Point of No Return

Julian 772 0
Magnum-voorzitter Stuart Franklin reisde speciaal voor Noorderlicht naar Gaza en interviewde Palestijnse fotografen. ‘Point of No Return’ toont hún werk: rauwe fotojournalistiek die onder de zwaarst denkbare omstandigheden tot stand kwam.

De recente Israëlische inval in de Gazastrook duurde 22 dagen. Al die tijd was het voor buitenstaanders vrijwel onmogelijk om een goed beeld te krijgen van de situatie. Het Israëlische leger had het gebied afgesloten voor internationale media, zodat de verslaggeving volledig in handen kwam van lokale nieuwsjagers.

Speciaal voor Noorderlicht reisde Magnum-voorzitter Stuart Franklin naar Gaza om te spreken met Palestijnse fotografen. De tentoonstelling Point of No Return toont hun werk: rauwe fotojournalistiek die tot stand kwam onder de zwaarst denkbare omstandigheden. De foto's van Mohammed Saber, Mahmoud Hams, Mohammed Baba, Abid Katib, Said Katib, Hatem Moussa, Ashraf Amra, Eyad Baba, Khalil Hamra, Fadi Adwan en Ali Ali ontstijgen het niveau van kille verslaggeving.


Foto © Mohamed Abed


Foto © Fadi Adwan


Foto © Abid Katib

Noorderlicht 2009

Point of No Return is een hoofdtentoonstelling van de Noorderlicht Fotomanifestatie 2009. Meer informatie over het festival lees je in het Noorderlicht-dossier op onze website.