'Streetview-foto's' maken met Panoramic Ball Camera

jesse kraal 2979 0
Het is helaas nog een prototype, maar de Throwable Panoramic Ball Camera is misschien wel de ultieme gadget. Zijn 36 camera's maken tegelijkertijd een foto, die met de computer gestiched worden tot een foto die 360 graden in elke richting te bekijken is.

In de bal zit een beweginssensor die registreert wanneer de camera op het hoogste punt is, op dat moment maken de 36 cameramodules elk een foto. Met speciale software kun je deze foto's bekijken, zoals je ook Google Streetview-foto's bekijkt, door met je muis de foto een willekeurige kant op te draaien.

72-megapixels

De 36 camera's zijn 2-megapixeltelefooncamera's, met een fixed-focus objectiefje. Geen high-tech dus, al kun je over weinig camera's zeggen dat ze 72 megapixels hebben. De foto's van het prototype zijn nog niet perfect, zo sluiten niet alle foto's naadloos op elkaar aan en zie je soms nog wat kleurverschuivingen.

Ball Camera

De camera is ontwikkeld door Jonas Pfeil, samen met enkele collega's van de Computer Graphics Group en de TU Berlin. Vooralsnog zijn er geen concrete plannen voor productie van de Throwable Panoramic Ball Camera en moet je voor aankomende Sinterklaas op zoek naar een ander cadeau.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse