Streets of the World: Live webcast om 17.00 uur

Julian 837 0
Fotograaf Jeroen Swolfs vertelt vrijdagmiddag om 17.00 uur in een live webcast over zijn belevenissen in onder meer Noord-Korea en over de reizen die gepland staan. Swolfs reist in vijf jaar tijd langs alle hoofdsteden ter wereld.

Vandaag lanceert Jeroen Swolfs zijn nieuwe website streetsoftheworld.com. Het project Streets of the World draait om de reis die Jeroen Swolfs in vijf jaar tijd maakt naar alle hoofdsteden op aarde. Zijn doel is om in elke hoofdstad één hoofdstraat vast te leggen om met alle 203 foto’s een tijdsbeeld te laten zien van de wereld aan het begin van deze eeuw.

Webcast

In een live webcast vandaag om 17:00 uur vertelt hij in het kort over zijn belevenissen in onder meer Noord-Korea en over de volgende reizen die gepland staan. De 'uitzending' is vanmiddag te bekijken via ustream.tv.

De avontuurlijke fotograaf is inmiddels ruim een jaar aan het reizen en heeft het Aziatische continent zo goed als afgerond. Over deze fase van zijn reis schrijft hij momenteel een boek, dat naar verwachting half mei zal verschijnen.

Project

Streets of the World is niet alleen een wereldwijd fotografieproject, maar dient ook als platform voor discussies en het delen van ervaringen. Daarnaast moet het mensen de kans geven de wereld te zien door de ogen van één fotograaf.

Kuala Lumpur, Maleisië © Jeroen Swolfs / Streets of the World