Thomas Leuthard test de Kodak Ektra

Straatfotografie met de Kodak Ektra

Fabienne Keijzer 1208 1
Kodak heeft onlangs een nieuwe smartphone uitgebracht die volledig gericht is op fotografie. Straatfotograaf Thomas Leuthard had de eer om de Kodak Ektra testen. In de video laat hij interessante straatfotografie zien en deelt hij een aantal creatieve tips.

Creatieve straatfotografie met de Kodak Ektra

Thomas Leuthard is een gepassioneerde straatfotograaf uit Zwitserland. Hij fotografeert het liefst in steden met zijn mirrorless camera die niet al te opvallend is, maar voor deze ene keer maakt hij een uitzondering en gebruikt hij de nieuwe Kodak Ektra smartphone. Hij laat in de onderstaande video zien welke functionaliteiten de telefoon heeft en daarnaast deelt hij een aantal creatieve tips op het gebied van straatfotografie.

Kodak introduceerde afgelopen jaar de Ektra, een smartphone waarbij de focus voornamelijk op de kwaliteit van de camera ligt. Ben jij na het zien van deze video overtuigd van de kwaliteiten van de telefoon van Kodak?
Kodak Ektra

Lees ook: Kodak onthult nieuw logo 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Man met Camera

Inmiddels heb ik de camerafoon bijna twee weken in bezit. Ik ben teleurgesteld.
De sensor heeft duidelijk teveel pixels en toont flinke ruis vanaf ISO800. Boven ISO1600 is het niet meer te doen en ontstaan er gekleurde banen over het beeld. De 6-assige optische stabilisatie doet z'n werk en het is geen probleem om zonder statief te belichten op 1/10 of zelfs 1/5 seconde.
De Kodak Camera-app is traag. Heel traag. Beter gebruik je iedere andere app om foto's te maken als het gaat om reactiesnelheid. Ik gebruikte de Lightroom-camera-app, die bijna direct reageert en RAW (DNG) kan opslaan. Maar deze is niet aan te sturen via de fysieke ontspanknop.

De Super8 video-mogelijkheden zijn eerder gimmicky dan functioneel.

Alles bij elkaar een mooi toestel; goed ontworpen met een fijne grip, degelijke lens, goede afwerking in glas, metaal en leer. Helaas een verouderde sensor met teveel pixels, een app die je voor snelheid niet kunt vertrouwen en een batterij die geen hele dag mee gaat.

Ontzettend jammer, want het is een geweldig mooi toestel dat degelijk en luxe aanvoelt.