Straatfotograaf Ken Graves overleden

Straatfotograaf Ken Graves overleden

Redactie DIGIFO... 1106 0
Vorige week is de bekende Amerikaanse staatfotograaf Ken Graves overleden. Graves verwierf bekendheid door zijn zwart-wit foto's die de overgang van de jaren 60 naar de jaren 70 in San-Francisco documenteerde.

Ken Graves, geboren in juni 1942, vestigde zich na zijn dienstjaren in San-Francisco om te studeren bij het San-Fracisco Art Insitute. Zo kwam hij per toeval terecht in de hoofdstad van de hippie-cultuur in diens hoogtijdagen. Hij besloot niet alleen deze bijzondere subcultuur vast te leggen maar ook de 'gewone Amerikaan' in de suburbs en op de promenade vast te leggen. Graves was op het moment van zijn overlijden in San-Francisco om de opening van een tentoonstelling over zijn werk bij te wonen.Ken GravesKen GravesKen GravesKen Graves

Subculturen

Als Graves zich niet op straat bevond, maakte hij foto's van veel verschillende subculturen. Zo maakte hij veel foto's van wedstrijdstijildansers, gala's op middelbare scholen en amateur vechtsporters. In zijn vrije tijd was Graves ook kunstenaar en die werken zijn onder verzamelaars bijna net zo gewild als zijn foto's.

Ken Graves overleed plotseling aan een herseninfarct. Hij is 74 jaar geworden.

Dit jaar hebben al meerdere grote fotografen ons verlaten. Recentelijk overleden ook Charles Gatewood en burgerrechtenfotograaf Bob Fitch.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie