Stop motion op het hoogste niveau

Stop motion op het hoogste niveau

Fabienne Keijzer 953 0
Als je deze ietwat hypnotiserende trailer voor de film ‘Infinitude’ ziet, zal je waarschijnlijk niet geloven dat dit met stop motion techniek is gemaakt. Filmmaker Scott Portingale heeft deze techniek naar het hoogste niveau getild.

Stop Motion met DSLR

Hij was er dan ook ruim twee jaar mee bezig, maar filmmaker Scott Portingale heeft een meesterwerk gecreëerd op gebied van stop motion filmtechniek. In de film ‘Infinitude’ ga je op reis door de ruimte. De planeten en sterrenstelsels lijken nét echt maar zijn allemaal gecreëerd in een kleine filmstudio. Portingale heeft voor zijn film een groot aantal bijzondere installaties gebouwd. De film is gemaakt met verschillende DSLR camera’s die aan zogenaamde time-lapse-controllers verbonden zaten.

Bekijk hier de trailer voor 'Infinitude' 

 

Foley-techniek 

En als het fotograferen/filmen nog niet genoeg werk was, ook al het geluid in de film is gemaakt doormiddel van de foley-techniek, een techniek waarbij je geluiden nabootst met alledaagse objecten. Met de hulp van sound designer Aaron Macri maakten ze geluiden met behulp van kinderspeelgoed, keukengerei, hun stemmen en bijzondere instrumenten. Het bijzonderste geluid in de film is het geluid dat de planeet Saturnus maakt. Dat geluid hebben ze ontvangen van NASA, die de magnetische radiofrequentie van de echte planeer heeft opgenomen.

In deze behind-the-scenes video kun je zien hoe Portingale te werk is gegaan.


 

Lees ook: Mustsee: 116 jaar historie van stop motion 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne