Stockfotobureau Fotolia nu ook in Nederland

EleniHoefsloot 2023 0
Fotolia, een internationaal stockfotobureau, komt naar Nederland. Via een nieuwe Nederlandstalige website is de database met hoge resolutiefoto's, vectorbestanden en HD-videos tegen betaling te gebruiken. Uiteraard kun jij als fotograaf een bijdrage leveren en juist geld verdienen.

Nederlandse fotografen konden al langer bij de internationale variant van Fotolia hun werk aanbieden, maar de lancering van www.fotolia.nl zorgt er mogelijk voor dat er meer vraag is naar foto's gemaakt in Nederland.

Met ruim vier miljoen gebruikers en 22 miljoen foto's staat Fotolia in de top 3 van grootste professionele stockfoto-aanbieders. Met de nieuwe site vraagt Fotolia fotografen en designers om Nederlandse stockfoto's aan te bieden. 'We denken dan aan koeien en windmolens, maar ook aan beelden van een Hollandse receptioniste of kantooromgeving', aldus Raz Bauer, Country Manager Fotolia Nederland in een persbericht.

Foto's aanbieden

Oleg Tscheltzoff, ceo van Fotolia, zegt: 'Onze missie is om een zo laagdrempelige en gebruiksvriendelijke community te zijn, waar niet alleen professionele fotografen en designers geld kunnen verdienen aan hun portfolio, maar ook hobbyisten hun foto's kunnen aanbieden.'

Per verkochte foto verdien je als fotograaf tussen de 20 en 63 procent van de aankoopprijs. Wordt de foto via een 'abonnement download' verkocht, verdient de fotograaf tussen de 25 en 40 cent per foto. Meer informatie over het verkopen van foto's via Fotolia en wat je dat kan opleveren, vind je hier.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni