STILL Project - Kris Dewitte (6 maart - 6 april)

Redactie 815 0
De tentoonstelling

Kris Dewitte (1967) is gefascineerd door fotografie én film. Sinds jaren bezoekt hij nationale en internationale filmfestivals om filmmakers, acteurs en actrices te fotograferen. In België en Nederland is hij een veel gevraagd fotograaf om beelden te maken op filmsets. Kris Dewitte fotografeerde meer dan 1.000 filmpersoonlijkheden en maakte de afgelopen jaren reportages en stills op tientallen filmsets.

Met zijn overzichtstentoonstelling op de 50e editie van het Filmfestival van Cannes in 1997 verwierf hij internationale erkenning. Hij publiceerde in internationale bladen en had meer dan 20 solotentoonstellingen. Van zijn werk zijn zeven boeken gepubliceerd, vaak met film als onderwerp.

Kris Dewitte portretteerde coryfeeën als David Lynch, Martin Scorsese, Kryszstof Kièslowski, Quentin Tarantino, Paul Verhoeven en vele anderen. Met zijn indringende en expressieve zwart-wit foto’s probeert hij hen open en onbevooroordeeld te benaderen. 

In de expositie STILL project  toont Dewitte recent werk uit de filmwereld in kleur en zwart-wit, waaronder portretten van Viggo Mortensen, Juliette Lewis en Samantha Morton.

Van STILL project zal later een boek verschijnen met dezelfde naam. Dit boek bevat een totaaloverzicht van de foto’s die hij de afgelopen tien jaar makte op meer dan honderd filmsets.

TV Tip

Donderdagavond 13 maart vertelt Kris Dewitte in het VPRO-programma Cinema.nl over zijn expositie in de Melkweg.

Donderdag 13 maart, Ned. 3 om 23:50


De expositie is van 6 maart tot 6 april 2008 gratis te bezichtigen in de Melkweg Galerie te Amsterdam. Van woensdag tot donderdag 13.00 tot 20.00. Meer informatie op www.melkweg.nl.

Bron: melkweg.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie