Werk Oerlemans t/m 12 maart te zien in Hilversum

Stichting Zilveren Camera eert Oerlemans

Redactie DIGIFO... 930 0
Tijdens de jaarlijkse Canon Zilveren Camera expositie wordt naast de winnende foto's ook het werk van Jeroen Oerlemans getoond. Met deze speciale tentoonstelling wil de stichting een eerbetoon brengen aan de in oktober omgekomen conflictfotograaf.

Jeroen Oerlemans is drie keer onderscheiden met een eerste prijs van de Zilveren Camera, heeft in 2007 een eervolle vermelding gekregen bij de World Press Photo en wordt gezien als één van de grootste fotojournalisten die ons land ooit gekend heeft. Met deze tentoonstelling wil de Stichting Zilveren Camera een hommage brengen aan Oerlemans.Rouwen, foto  Jeroen Oerlemans © erven Jeroen OerlemansLees ook: Fotograaf Jeroen Oerlemans omgekomen in Libië

Jeroen Oerlemans

Jeroen Oerlemans was één van de grootste conflictfotografen van het land en reisde voor zijn werk onder meer af naar brandhaarden in Libanon, Soedan, Palestina, Afghanistan, Syrië en Libië. In 2012 werd Oerlemans gegijzeld door moslim-extremisten en tijdens een ontsnappingspoging neergeschoten, maar overleefde deze heftige ervaring. Afgelopen oktober werd Oerlemans geraakt door een sluipschutter in Sirte, waarna hij overleed.

De tentoonstelling is te bezoeken van 3 februari tot en met 12 maart en is een initiatief van de Stichting Zilveren Camera en mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), Villamedia, Museum Hilversum en Gemeente Hilversum.

Alle foto's © erven Jeroen Oerlemans
Kijk voor meer informatie op de website van Museum Hilversum.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie