Juist tijdsbeeld aan de hand van foto's

Stichting 1000 foto's – Erfgoed bewaren met fotografie

Redactie DIGIFO... 1151 0
Fotografen maken soms wel duizenden foto's per jaar en hebben allemaal hun eigen manier op deze te bewaren. Omdat het vaak niet mogelijk is om alle foto's te bewaren en archieven en musea hier ook geen plek voor hebben dreigen hele collecties weggegooid te worden. Stichting 1000 foto's vind dit onacceptabel en heeft een oplossing gevonden. Een beeldbank waar iedere fotograaf 1000 foto's kan opslaan.

Als je een foto maakt, leg je letterlijk een moment in de tijd vast. Hierdoor geven foto's al snel een goed beeld van de tijd waarin deze zijn genomen. Veel fotografen willen hun blik van het verleden wel bewaren, maar hebben hier zelf geen plek voor. Archieven en musea puilen ook al uit met talloze foto's, schilderijen en belangrijke documenten en kiezen er alleen nog voor om foto's van belangrijke gebeurtenissen te bewaren. Hierdoor dreigen veel foto's weggegooid en vernietigd te worden waardoor het tijdsbeeld van de twintigste eeuw verdwijnt. Dit is Stichting 1000 foto's een doorn in het oog en de stichting wil dan ook graag 1000 foto's van iedere professionele fotograaf bewaren.Stichting 1000 foto's – Erfgoed bewaren met foto's

De oplossing van Stichting 1000 foto's

Stichting 1000 foto's wil per professionele fotograaf een representatieve digitale selectie van maximaal 1000 foto's opslaan, elk met een korte beschrijving en biografie, om zo het tijdsbeeld in stand te houden. De stichting rekent een klein bedrag voor opname in de beeldbank, een kleine jaarlijkse bijdragen en wil, alleen met toestemming, foto's verkopen om zo hun kosten te dekken.

Kijk voor meer informatie en om jouw foto's in te zenden op de website van Stichting 1000 foto's.

Info: NIDF

Een selectie beelden van fotografen de zich al aangemeld hebben:

Fotoarchief Frits Gerritsen

Fotoarchief Frits Gerritsen

Chris Hoefsmit

Chris Hoefsmit

Hugo van Lawick

Joop Hoefsmit

Jurriaan Hoefsmit

Jurriaan Hoefsmit

Peter Charpentier

Peter Charpentier

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie