Steve Jobs had interesse in Lytro-camera

jesse kraal 1727 0
Steve Jobs zou interesse hebben gehad in de camera's van Lytro, waarmee je na het maken van de foto scherp kunt stellen. De vorig jaar overleden topman wilde met Apple graag drie dingen opnieuw uitvinden: fotografie, studieboeken en televisie.

Volgens Adam Lashinsky, auteur van het boek 'Inside Apple', heeft Steve Jobs contact gehad met Ren Ng, directeur en oprichter van Lytro. De bijzondere techniek uit de Lytro Light Field Camera zou prima passen bij de wens om de fotografie 'opnieuw uit te vinden'. Toch liepen de gesprekken tussen de twee topmannen op niets uit.

apple en lytro

Apple Quicktake

Apple was er begin jaren '90 van de vorige eeuw al vroeg bij met digitale fotografie. De Quicktake 100 en 150 behoorden tot de eerste digitale camera's voor consumenten. Na een derde model besloot Apple zich vooral te richten op computers en werd de ontwikkeling van nieuwe camera's gestopt. Toch is Apple nog steeds een belangrijke speler in de fotografie-markt, de iPhone is een van meest gebruikte camera's ter wereld.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse