Ferry wint eerste Hetherington Grant

Stephen Ferry wint eerste Tim Hetherington Grant

steven 1485 1
Stephen Ferry mag als eerste fotograaf de Tim Hetherington Grant in ontvangst nemen. De Amerikaanse fotograaf wint de prijs voor zijn werk Violentology: A Manual of The Colombian Conflict. De winnaar ontvangt een bedrag van 20.000 euro.

Stephen Ferry's winnende werk gaat over het langlopende conflict in Colombia. Om beide kanten van het conflict goed te kunnen belichten, verhuisde Ferry zelfs naar het land toe. Na tien jaar fotograferen verschijnt zijn werk als boek en als expositie. Daarnaast zijn er gratis boekjes in pdf-formaat te downloaden.

Ferry werd gekozen uit 222 inzendingen met 56 verschillende nationaliteiten. Belangrijke kwalificaties voor het winnen van de prijs zijn werk dat op verschillende platformen en formaten werkt, raakvlakken heeft met zowel nieuws- als onderzoeksfotografie en een zekere morele betrokkenheid.

De Tim Hetherington Grant is vernoemd naar fotograaf en filmmaker Tim Hetherington die begin dit jaar om het leven kwam in Libië. De prijs is een gezamenlijk initiatief van World Press Photo en Human Rights Watch.

Violentology

Op 31 juli 2001 sprak Ferry tijdens een TED-evenement op de Universidad de los Andes in Bogotá over zijn project:

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven

afbeelding van Stephan de Laat

Filmpje is in het Spaans....das niet mijn sterkste taal.