Stephan Vanfleteren wint 'Beste reportage' bij Henri Nannen Preis

Redactie 1759 0
De reportage 'Es gibt was Neues hier seit gestern' van de Vlaamse fotograaf Stephan Vanfleteren is uitgeroepen tot beste fotoreportage bij de Duitse Henri Nannen Preis. De fotograaf mocht als prijs 5000 euro in ontvangst nemen.

Afgelopen vrijdag werd Stephan Vanfleteren in Hamburg bekroond voor zijn fotoreportage bij de Henri Nannen Preis. Deze prijs wordt uitgereikt aan de fotograaf van de best gepubliceerde journalistieke beelden. Naast de titel 'Beste reportage' ontving Stephan ook een geldprijs van vijfduizend euro. De zwart-wit reportage ´Es gibt was Neues hier seit gestern´ maakte hij voor het Zwitserse tijdschrift 'Du'.

Es gibt was Neues hier seit gestern

De fotoreportage geeft een beeld uit het leven van de bekende Franse illustrator Jean-Thomas 'Tomi' Ungerer. Vanfleteren volgde de tachtigjarige man in en rond zijn atelier in Zuid-Ierland. Deze zwart-wit beelden bundelde de fotograaf in de fotoreportage 'Es gibt was Neues hier seit gestern', oftewel 'Er is hier iets nieuws sinds gisteren', en werd 1 december 2010 geplaatst in het cultuurmagazine 'Du'.

Tim Hetherington

In dezelfde categorie als Vanfleteren was onder meer ook Tim Hetherington genomineerd. Vanfleteren droeg de prijs dan ook op aan de onlangs in Libië omgekomen fotojournalist. Tegen online krant 'De Morgen' zegt hierover het volgende: 'Het voelde onwennig. Toen ik vernam dat hij overleden was, heb ik nog een brief geschreven opdat Hetherington automatisch de prijs zou krijgen. Maar de jury had voordien al in mijn voordeel beslist en kon de beslissing niet terugdraaien.'

Een foto uit de winnende reportage van Vanfleteren met Tomi Ungerer.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie