Steeds meer pixels

Redactie 472 0
Eén van de fijnste berichten die ik de afgelopen tijd heb gelezen, was toch wel de mededeling van camerafabrikant Olympus dat men daar voortaan nokt met de pixelrace. Da’s nog eens een fris en ander geluid, dacht ik nog.

Of zou men het gewoon financieel allemaal niet bij kunnen benen bij Olympus? Komen die verbeteringen er überhaupt niet?  Is het door de ontstane achterstand van het merk in de digitale spiegelreflex wedloop op de grote jongens Canon en Nikon, dat men tot zulke ferme taal gedwongen is? Is het misschien zo dat buiten deze twee merken alleen Sony nog in staat is enig tegengas te bieden? Is de verklaring van Olympus niet een beetje vergelijkbaar met een automerk als Daihatsu, dat een statement maakt over het aantal pk’s in de motoren van Porsche en Ferrari?  Waarna men bij Daihatsu vervolgens heel stoer verkondigt aan die malle race niet meer mee te willen doen.

Alsof ze ooit serieuze deelnemers aan de race waren! Ik vrees dat het wellicht een begin van het einde van weer een cameramerk zal zijn… Niet morgen, niet overmorgen, maar wel op de lange termijn.

Een ontwikkeling die zorgen baart. Straks zitten we met nog maar twee, misschien drie, serieuze spelers op de digitale spiegelreflex markt.

Je zult maar verknocht zijn aan je oude arsenaal objectieven met Pentax en/of Olympus vatting…

En zo krijgen we steeds meer pixels en steeds minder keuze!

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie