Stealth Gear Wide Range filtersysteem

Julian 2485 2
Sealth Gear beloof met het Wide Range Filtersysteem filters van zeer goede en helder kwaliteit. Door het gebruik van organische glasvezels in het kunststof zou glaskwaliteit benaderd worden, maar blijven de filters op een betaalbaar niveau.

Daarnaast belooft de fabrikant dat de filters een zeer hoge kleurechtheid en prachtige contrasten bieden. Er zijn diverse uitvoeringen waaronder grijs- en grijsverloopfilters, kleurverloopfilters en een circulair polarisatiefilter.

De vierkante en rechthoekige filters in de collectie hebben formaten van 100 x 100 mm en 100 x 150 mm en zijn in combinatie met een adapterring en filterhouder bruikbaar op objectieven met een diameter van 49mm tot 82mm.

De filters zijn zowel los als in kits verkrijgbaar en ook compatible met het Cokin Z-systeem.  Door de grote afmetingen kun je de filters op ultragroothoekobjectieven gebruiken zonder dat je snel last krijgt van vignettering.

Stealth Gear

Adviesprijzen

De Wide Range grijsfilters hebben een adviesprijs van 69 euro. De Wide Range verloopfilters hebben een adviesprijs van 99 euro. Het circulair polarisatiefilter kost 219 euro. De adapterringen zijn leverbaar vanaf 29 euro en de filterhouder heeft een adviesprijs van 49 euro.

Meer informatie vind je op de weblog van de Nederlandse importeur.

afbeelding van Arnold van Wijk

Dat zijn prijzen vergelijkbaar met Lee! Vraag me af hoeveel beter deze dan zijn, gezien ze van origine van Cokin afkomstig zijn.

afbeelding van Anonymous

deze filters zijn ook van de kwaliteit van lee, cokin is niet kleur echt en geven veel vignetering op groothoek lenzen. is bij deze stealth gear niet het geval.