Stealth Gear komt met vierkant filtersysteem

jesse kraal 5047 3
Na de soap rondom Cokin is er nu een nieuwe lijn met vergelijkbare vierkante filters van het merk Stealth Gear. Het nieuwe systeem is uitwisselbaar met het Cokin P-systeem. De filters zijn te gebruiken op objectieven met een filterdraad tussen de 46 en de 86 millimeter.

Op moment van schrijven zijn er tien filters leverbaar, waaronder een aantal grijs- en grijsverloopfilters. Volgens de fabrikant gaat het om filters gemaakt van organisch glas, een transparante kunststofsoort.

Het voordeel van een modulair filtersysteem is dat je niet voor elke lens een nieuw filter hoeft te kopen, een andere adapterring volstaat.

Naast filters verkoopt het merk de houders en de adapterringen, een modulaire zonnekap is ook leverbaar.  De filters zijn al te vinden in een aantal Nederlandse fotowebwinkels, prijzen beginnen bij ongeveer 25 euro per filter.

Stealth Gear

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Henri

Tja, waar hebben we dit meer gezien?
Het lijkt een 1 : 1 kopie van Cokin.
Alleen kosten die filters (vanaf prijs ziende) nu blijkbaar al meer in Euro's dan ze ooit in Guldens kostten...... En nu hebben we Photoshop.

afbeelding van rottinke

Wat een flauwekul, als Cokin niet goed was, waarom dit dan wel?? Ik heb Cokin overigens in het verleden met plezier gebruikt, maar idd kan men eea nu beter nabewerken zodat je ook een 'filtervrije' foto hebt.

afbeelding van Chiem

Veel plezier met het nabewerken van het effect van een nd filter!