Slimme beeldstabilisator gespot op CES 2017

SteadXP – een slimme beeldstabilisator

Fabienne Keijzer 748 0
De Consumer Electronics Show, oftewel CES, is in volle gang. In Las Vegas worden honderden nieuwe gadgets aangekondigd. Zo ook de SteadXP: een add-on die je camerabeelden stabiliseert.

De SteadXP stabiliseert je videobeelden

De gadget dook voor het eerst op in 2015 met een succesvolle Kickstarter-campagne. De Franse startup die verantwoordelijk is voor de SteadXP haalde toen een half miljoen dollar op. Op CES 2017 wordt de gadget nu getoond in twee verschillende vormen: als een hot shoe-adapter en microfoonaansluiting voor een DSLR of spiegelloze camera of hij kan aan de achterkant van een GoPro Hero4 Black worden bevestigd. Terwijl je aan het filmen bent meet de SteadXP de kleinste bewegingen die de camera maakt. Wanneer je het videomateriaal upload en de SteadXP aan je computer koppelt zorgt de software ervoor dat het beeld op drie assen gestabiliseerd wordt. 

SteadXP plus

Kies zelf de mate van stabilisatie

Het bewerkingsprogramma van de SteadXP cropt de beelden en de gebruiker kan kiezen uit verschillende presets om de mate van stabilisatie te bepalen. In de onderstaande video kun je het resultaat zien van een opname met een SteadXP.


De stabilisator is te bestellen via de website. De versie voor DSLR kost 260 euro en de GoPro-variant kost 190 euro. De verwachte leverdatum is maart 2017. 

Lees ook: Essentiële digitale en optische beeldstabilisatie tips - Vloeiende dollyshots zonder dolly!

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne