Steadicam Volt werkt zelfs als batterijen leeg zijn

Steadicam Volt werkt zelfs als batterijen leeg zijn

Nadja Geskus 553 0
Het team van Steadicam heeft de Steadicam Volt aangekondigd. Een nieuwe electronische smartphone stabiliser, die zelfs blijft werken als de batterijen leeg zijn! We nemen een kijkje in wat de Steadicam Volt allemaal kan.

Vloeiende bewegingen

Het meest voor de hand liggende is dat de Steadicam Volt bewegende actiebeelden sneller kan volgen. Je kunt prachtige vloeiende bewegingen  maken zonder schokkende beelden te krijgen. Wanneer je het handvat draait, volgt de rest van de Steadicam Volt in een vloeiende beweging. Prachtig gemaakt, maar het zal waarschijnlijk wel even wennen zijn in het gebruik.

Steadicam Volt werkt zelfs als batterijen leeg zijn

Simpel

Veel Steadicam producten zijn wat gecompliseerder. Het kost dan ook wat tijd om alles op te zetten voor gebruik. Bij de Steadicam Volt is dit niet het geval! Het is een klein product die je gemakkelijk kunt uitpakken. Het voornaamste voordeel hieraan is dat je niet elke keer alles opnieuw moet uitbalanceren, omdat je alles opnieuw moet monteren. Het scheelt dus aanzienlijk in tijd en moeite.

Batterij

Hoewel de batterijduur vrij lang is, namelijk 8 uur, heeft de Steadicam Volt nog een enorm voordeel. Wanneer de batterijen niet meer werken, kun je de Steadicam nog gewoon gebruiken. Natuurlijk krijg je dan niet de elektronische hulp die je anders wel kunt gebruiken, maar hij werkt nog wel gewoon als Steadicam.

Informatie

Momenteel is de Steadicam Volt nog een Kickstarter-project. Er is een speciale CES running op het moment, wat inhoudt dat de Steadicam Volt nu $119,- is. Wanneer deze op zijn zullen ze $139,- kosten. Wacht je nog langer tot ze in de normale verkoop gaan, dan zullen ze $199,- kosten. Hoe eerder je bent, hoe goedkoper hij dus is. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Tiffen.

Steadicam Volt werkt zelfs als batterijen leeg zijn

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja