Starring Amsterdam: Glamour in de sixties en seventies

Starring Amsterdam: Glamour in de sixties en seventies

Jasper van Bladel 1622 0
Amsterdam was in de jaren zestig en zeventig een hotspot. De stad was geliefd bij nationale en internationale beroemdheden. Fotografen Hans Sabel en Henk Daniëls waren daar ook bij en legden die tijd vast. Nu is er een boek met die foto’s: Starring Amsterdam.

Als epicentrum van nieuwe culturele ontwikkeling is Amsterdam in de jaren zestig en zeventig een magneet voor nationale en internationale beroemdheden. Fotojournalisten Hans Sabel en Henk Daniëls zijn in die periode ter plekke om alle gebeurtenissen en ontwikkelingen van dichtbij vast te leggen. Door de jaren heen schiet het duo meer dan 150.000 foto’s. Nu is, in samenwerking met de erven van het archief, een unieke selectie gemaakt van ruim 300 foto's. Deze zijn gebundeld in een boek: Starring Amsterdam.

The Beatles

Starring Amsterdam staat vol met niet eerder gepubliceerde beelden van onder andere Audrey Hepburn, The Beatles, Jacques Brel, Martin Luther King, John Lennon, Charles Aznavour, Elizabeth Taylor en Nederlandse beroemdheden als Johan Cruijff, prinses Beatrix, Toon Hermans, prins Bernard en Willeke Alberti. Het boek is een uniek fotodocument over de periode waarin Amsterdam bruiste als nooit tevoren, met verhelderende teksten van Joost Bastmeijer.

Info: Mendo en terralannoo

Prijs: € 40.00 
248 pagina’s
Hardcover 
Engels en Nederlands
ISBN 9789089896940 
197×278×30 mm
1500 gram

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper