Star Wars-firmware voor Nikon D5100

jesse kraal 1680 0
'Dark side of the force!', niet een melding die je verwacht als je foto onderbelicht is. Toch kan je Nikon D5100 deze en andere begrippen uit Star Wars op zijn scherm tonen als je de camera voorziet van de niet-officiële Star Wars-firmware. Nog een geluk dat Yoda niet de menu's heeft geschreven...

We kunnen de nieuwe firmware voor de Nikon D5100, die op Nikon Rumors verscheen, weinig serieus nemen en dat is ook niet de bedoeling. Kreten uit de befaamde films voegen natuurlijk weinig toe aan het gebruik. Het is wel de eerste stap naar niet-officiële firmware, die meer mogelijkheden biedt dan de originele software van Nikon. Canon-gebruikers kunnen hun camera's al voorzien van Magic Lantern en ook voor de Panasonic GH2 zijn 'firmware-hacks' beschikbaar.

Niet geheel toevallig heeft de persoon die de firmware van de GH2 ontcijferde ook geholpen bij het encrypten van de Nikon-firmware. Via Reddit.com kun je de Star Wars beta v1.01 downloaden en eventueel bijdragen aan het ontwikkelingsproces. Let er op dat de software nog in de beta-fase zit en fouten kan bevatten. Omdat het firmware is, die niet door Nikon is uitgebracht, is het installeren op eigen risico.

Nikon Star Wars

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse