Stadsarchief Amsterdam organiseert foto-opdrachten

Redactie 723 0
Fotografische projecten over de stad Amsterdam; invalshoeken en onderwerpen te over. Tot 1 juni kunnen fotografen hun plannen voor een documentair fotoproject over de hoofdstad insturen naar Stadsarchief Amsterdam. Hoe origineler het onderwerp, hoe beter.

Sinds 1972 worden er jaarlijks drie projecten van ongeveer tienduizend euro gesubsidieerd door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Stadsarchief. Elk jaar worden de stad, haar inwoners en allerlei stedelijke fenomenen op artistiek wijze afgebeeld, waarbij fotografie wordt gezien als een maatschappelijk en betekenisvol medium. Hierin kan het tijdsbeeld namelijk goed worden opgenomen om het voor latere generaties te bewaren.

Inzendingen

De inzendingen moeten een inhoudelijke beschrijving, een motivatie en een cv bevatten en zich kenmerken door professionaliteit, onderzoekende houding en originaliteit. Ook willen de opdrachtgevers liever niet dat er foto's mee worden gestuurd. Pas na een eerste selectie mogen de fotografen hun portfolio inleveren.

Eerder werk

Het project wordt al bijna veertig jaar uitgevoerd en elk jaar worden er zo'n twintig foto's geselecteerd en afgedrukt. Van de tientallen inschrijvingen worden er per jaar gemiddeld drie projecten uitgekozen die zich op Amsterdam mogen werpen. Eerdere onderwerpen waren bijvoorbeeld 'Kleine archeologische vondsten Noord/Zuidlijn' (2009), 'Installaties achter de stad' (2007) en 'Snackbars in Amsterdam' (2006).


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie