Staat de Canon 650D in de startblokken?

jesse kraal 2680 2
Canon laat de 600D al relatief lang meedraaien, terwijl de camera meer een update dan een echt nieuwe camera was ten opzichte van de 550D. Het wordt zo langzamerhand wel tijd voor een 650D en die lijkt dan ook niet al te lang meer op zich te laten wachten.

Volgens bronnen van Canonrumors zou de 650D, na een aantal vertragingen in het ontwerp- en productieproces, binnenkort gepresenteerd worden. Een van de speerpunten wordt een nieuwe sensor, die echter minder dan de 24 megapixels van concurrent Nikon gaat krijgen.

Digic V

Digic V-processor

Net als de  Powershot S100, krijgt ook de 650D een Digic V-processor (De 1D X en de 5D Mark III hebben Digic V+-processoren). Dat moet een aantal nieuwe video-opties mogelijk maken, wellicht zal ook de 650D niet langer de 'line skipping-methode' gebruiken om de sensor uit te lezen tijdens het filmen. Verder zal de camera op ergonomisch vlak nog wat worden aangepast, voor een betere houvast en gemakkelijkere bediening.

Wanneer de Canon 650D precies gepresenteerd gaat worden is nog niet bekend, ook gedetailleerde specificaties zijn nog niet naar buiten gekomen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

leuk hoor, maar waar blijft die Canon 7D mkII?

afbeelding van c hoven

hopelijk ligt de 650d net zo goed in de hand als de 600d nl geweldig voor een compakte body.