Spotlight Weekwinnaar #14 - 2017

Spotlight Weekwinnaar #14 - 2017

Jasper van Bladel 630 0
Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Dit keer wint de gelukkige het boek 'Belgium Resized' van Jasper Léonard.

Spotlight Weekwinnaar #14 - 2017

Foto: Patrick Schoonhoven

De inzendingen voor onze fotowedstrijd Herhaling komen al mooi op gang en vandaag is één van die inzendingen Spotlight foto van de week. Op de foto zien we de Q-park parkeergarage aan de Marnixstraat in Amsterdam. Deze parkeergarage heeft zeer fotogenieke draaitorens waarin je naar boven en beneden rijdt. Op de foto van Patrick komen ze in repeterende vorm voor, die overigens niet in het echt zo te vinden is. We vermoeden dat Patrick zich goed heeft vermaakt achter zijn beeldscherm bij het bewerken van deze plaat. In ieder geval: een mooie foto. Gefeliciteerd Patrick!

Lees hier: In de Spotlight Patrick Schoonhoven

Bekijk de foto's van Patrick in de Gallery

Prijs: Belgium Resized - Jasper Léonard

In Belgium Resized gaat Léonard verder waar hij met zijn vorige boek ‘Antwerp Resized’ is gebleven. Nu richtte hij zijn tilt-shiftobjectief op heel het land in plaats van alleen op de stad Antwerpen. Vanuit de lucht fotografeerde hij uiteenlopende delen van het land vanuit helikopters, vliegtuigen, lucht ballonnen en hoogwerkers. Het speciale effect dat het tilt-shiftobjectief geeft maakt dat je denkt naar miniatuurscenes te kijken.

Auteur Lize Spit, rector Rik Torfs, filosoof Philippe Van Parijs, choreograaf en cineast Wim Vandekeybus, interior designer Lionel Jadot, zanger Michael Karkousse en politicoloog Dave Sinardet plaatsen kanttekeningen bij het beeldmateriaal dat Jasper Léonard op unieke wijze verzamelt.

Het boek bevat 159 pagina’s. Prijs: € 17,99
 
 

Ook winnen?

Wil je kans maken op een toffe prijs? Stuur dan je foto's in naar de Lezersgallery! De mooiste inzendingen zetten we in de Spotlight. Aan het einde van de week kiezen we uit deze selectie de weekwinnaar.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper