Sportfotograaf geraakt door speer

Redactie 721 0
Fotograaf Ryan McGeeney werd afgelopen zaterdag in zijn been getroffen door een speer. Dat weerhield hem er niet van om foto's te maken.

Tijdens een sportevenement op een universiteit in Utah fotografeerde McGeeney het discuswerpen. Per ongeluk kwam hij in het speerwerpveld terecht. McGeeney ging zo op in zijn werk dat hij de baanmedewerkers niet hoorde, die waarschuwingen naar hem riepen.

Op het moment dat de fotograaf door had waar hij zich bevond, was het te laat. Een javelin speer trof hem in zijn onderbeen. McGeeney nam geen afstand van zijn camera, ook toen het medische personeel ter plaatse kwam klikte de enthousiaste fotograaf vrolijk verder.


Foto: Ryan McGeeney / Standard-Examiner

Na een snelle behandeling in het ziekenhuis kon de fotograaf de ironie er wel van inzien. McGeeney diende zeven jaar bij de marine, waaronder zes maanden in Afghanistan. “In Afghanistan hebben ze gelukkig geen javelin’s”, aldus de fotograaf. De speer raakte geen spieren of aders, zo bleef een bloedbad bespaard. Ondanks 13 benodigde hechtingen hield McGeeney geen serieuze verwondingen over aan het ongeluk. De fotograaf voelde zich vooral gekrenkt in zijn trots: “Het was erg beschamend, ik wist dat ik niet zwaar gewond was. Ik voelde me een jackass.”

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie