Sporters met bijnaam geportretteerd

Julian 2328 0
Opvallende sporters worden vaak beloond met een tot de verbeelding sprekende bijnaam. Fjodor C. Buis portretteerde sporters en ex-sporters in de rol van hun alias. De expositie is gratis te bezichtigen.

Sommigen in deze tentoonstelling ontlenen hun bijnaam aan hun imponerende verschijning of katachtige figuur. Een enkeling kreeg zijn bijnaam na een wonderlijk voorval met een vogel. Anderen worden de personificatie van een dier aan wiens bewegingen of houding ze hun bijnaam hebben te danken.

De verbindende factor in deze portretserie met illustere sporters en ex-sporters is de instant herkenning die wij hebben bij het horen van een willekeurige bijnaam. Namen die herinneren aan zwart-wit televisie voetbal met polygoongeluid. En namen die appelleren aan een gevoel van nationale trots. Namen met humor, souplesse en kracht. Maar vooral bijnamen die ruimschoots verdiend zijn.

Fjodor C. Buis (1968) studeerde aan de Academie voor Fotografie Haarlem en is sinds 1994 werkzaam als freelance fotograaf voor verschillende vormgevers en diverse bladen. Hij maakte reportageseries zoals 'De laatste Trabant-bezitter' en 'Een portretserie van Marten Toonder'. Fjodor Buis is een portret- en reportagefotograaf die zijn foto's graag wat extra's meegeeft met eigentijdse digitale beeldmanipulaties.     


Jeroen Blijlevens alias Jerommeke (fotograaf Fjodor C. Buis)


Inge de Bruijn alias Goudvlindertje (fotograaf Fjodor C. Buis)


Yuri van Gelder alias Lord of the Rings (fotograaf Fjodor C. Buis)

Bron: Melkweg.nl

Video: nuvideo.nl

Opvallende sporters met bijnaam geportretteerd door fotograaf Fjodor C. Buis

Om deze video te bekijken heb je Flash Player versie 9 of hoger nodig.