360-graden objectief van Sphere Optics

Sphere Pro: 360-graden objectief met F-vatting

Fabienne Keijzer 693 0
Sphere Optics komt met een interessant objectief. Met de Sphere Pro kun je je camera gemakkelijk omtoveren in een 360-gradencamera. Het objectief vangt een horizontaal gezichtsveld van 360 graden en 180 graden verticaal. Zo heb je geen aparte camera meer nodig voor 360-graden foto's of video's.

Sphere Pro 360-graden objectief met F-vatting

Het Sphere Pro 35mm Full Frame objectief maakt gebruik van een ringkern ontwerp. Het objectief heeft een vast diafragma van f/8 en een vaste focus die volgens het bedrijf het beste presteert op één meter afstand. De Sphere Pro is ook vrij zwaar, hij weegt namelijk 1,8 kilo. Het objectief is momenteel alleen beschikbaar met een Nikon F-vatting, maar kan met een adapter op verschillende camera’s worden bevestigd. In de testvideo hieronder zie je het objectief in gebruik op een Panasonic Lumix camera.

Test de Sphere Pro 

De Sphere Pro is nog niet te koop, maar je kunt hem al wel uittesten. Via de website kun je je aanmelden voor een test, het is echter niet duidelijk of dit in Nederland mogelijk is. Sphere Optics toont op de website ook ontwerpen voor een soortgelijk objectief voor een GoPro en een smartphone.

Sphere ProSphere Pro

Lees ook: Binnenkort verkrijgbaar: VUZE 3D 360° VR camera

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne