Speedlight SB-910 is Nikon's nieuwe paradepaardje

jesse kraal 3978 0
Nikon heeft haar Speedlight SB-900-flitser een update gegeven. De flitser gaat nu door het leven als de Speedlight SB-910. Een belangrijk verschil is de nieuwe bescherming tegen oververhitting. Deze functie was op de SB-900 een veelgehoord kritiekpunt.
SB-910

Dat Nikon de flitser SB-910 noemt in plaats van SB-1000 heeft vooral te maken met de kleine verschillen ten opzichte van de SB-900. De hardware is dan ook grotendeels gelijk gebleven. Niet dat je daar heel rouwig om hoeft te zijn, de SB-900 was al een uitstekende flitser. Zo heb je beschikking over het Nikon Creative Lighting System (CLS) en een zoombereik van 17-200mm.

De meeste kritiek op de SB-900 ging over de functie die oververhitting moest tegengaan. Deze schakelde de flitser namelijk uit na een aantal sterke flitsen om de flitsbuis tegen oververhitting te beschermen. Dat kan aardig lastig zijn als je net een bruiloft of evenement aan het fotograferen bent. Je kunt de functie uitschakelen, maar dat kan bij intensief flitsen zorgen voor beschadiging van de flitskop.

Upgrades

Bij de SB-910 blijft de flitser werken, ook als de interne temperatuur toeneemt. Wel zal de frequentie waarmee je kunt flitsen afnemen. Andere upgrades voor de Nikon SB-910 zijn de nieuwe kleurfilters, ook wel 'gels' genoemd, en een verbeterde grafische interface.

Prijs en beschikbaarheid

Nikon's nieuwe paradepaardje moet vanaf volgende maand bij de Nederlandse winkels liggen. Wat de adviesprijs gaat worden is nog niet bekend, deze zal waarschijnlijk zo'n 50 euro hoger liggen dan bij de SB-900. Dat komt neer op ongeveer 600 euro.

Nikon SB-910
De onderliggende menu's zijn opnieuw ingedeeld, volgens Nikon is de SB-910 daardoor intuïtiever te bedienen

[block] [title]Nikon SB-910[/title] [par] [url link="http://www.nikon.nl/nl_NL/product/speedlights/speedlight-sb-910"]www.nikon.nl[/url] [/par] [/block]
Preview
Nikon SB-910
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse