Spectaculaire GoPro-beelden van de Tour de France

Spectaculaire GoPro-beelden van de Tour de France

Julian 4865 0
Wielerliefhebbers zitten sinds dit weekend weer aan de buis gekluisterd om de Tour de France te volgen. GoPro is een samenwerking aangegaan met de tour en diverse teams rijden met Hero4 actiecamera's op hun fietsen. De beelden zijn niet op tv te zien, maar YouTube staat er vol mee.

Zaterdag 4 juli ging de Tour in Utrecht van start. Het wielercircus levert zoals altijd spectaculaire beelden op, maar dit jaar zitten we dichter dan ooit op de actie dankzij GoPro. De fabrikant van actiecamera's is officieel camerapartner van de Tour, diverse teams rijden rond met Hero4-camera's gemonteerd op hun fiets.

Grote crash in de derde etappe

De derde etappe, van Antwerpen naar Huy, stond in het teken van een enorme crash. Niet alleen de wielrenners, maar ook de volgers dragen GoPro-camera's. Zo kunnen we meekijken bij de 'aftermath' van de crash.

Dertien kilometer over de kasseien

De vierde etappe, die dinsdag werd gereden, is met 221 kilometer de langste van deze editie van de tour. Het zijn echter vooral de dertien kilometers die over de kasseien gereden worden die deze etappe speciaal maken. GoPro World maakte deze samenvatting:

Wil je meer GoPro-video's uit de Tour zien? Een zoektocht op YouTube naar GoPro + Tour de France levert veel beeldmateriaal op. Ook loont het de moeite je favoriete team op te zoeken op YouTube. De teams plaatsen zelf hun GoPro-filmpjes op hun eigen kanaal.

GoPro Hero4, geen 'Session'

Deze week kondigde GoPro ook de Hero4 Session aan, deze piepkleine GoPro zou ideaal zijn voor de Tour-rijders vanwege het lage gewicht en het kleine formaat. De nieuwe camera kwam echter iets te laat, want momenteel worden de 'gewone' Hero4-camera's gebruikt door de wielrenners.

GoPro Hero4 Session

Live GoPro-beelden in de toekomst?

Momenteel zijn de GoPro-beelden vooral op YouTube te vinden. Tijdens de etappes moeten we het doen met de 'gewone' camerabeelden, gemaakt vanaf motoren en vanuit helikopters. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst GoPro-beelden ook live op televisie te zien zullen zijn.

Eerder dit jaar introduceerde GoPro namelijk HEROCast. Met dit systeem, dat 7500 dollar kost, kunnen de beelden van de actiecamera's rechtstreeks uitgezonden worden op televisie dankzij een draadloze zender. Concrete plannen om de Tour de France op deze manier uit te zenden zijn echter nog niet bekend.

GoPro HEROCast