Speciale lens- en bodydoppen voor vochtige omstandigheden

jesse kraal 1822 0
Sommige plekken zijn fotogeniek, maar vormen een behoorlijke aanslag op je apparatuur. Denk aan het vochtige klimaat van een regenwoud of, dichter bij huis, binnenin zwembaden. Om je apparatuur te beschermen tegen vocht, heeft BRNO speciale lens- en bodydoppen ontwikkeld.

Het is de schrik van elke camerabezitter: schimmel. Met name in wat oudere objectieven kan na verloop van tijd schimmelafzetting op de lenselementen zichtbaar worden. De oorzaak is veelal opslag in een te vochtige ruimte. De schimmel laat zich niet of nauwelijks verwijderen en is tot overmaat van ramp ook nog eens 'besmettelijk', een beschimmeld objectief moet je dus nooit tussen je gezonde exemplaren zetten!

brnoBRNO dri+Cap

Onder normale omstandigheden zul je niet snel last van schimmel krijgen. Ga je het lot tarten door je apparatuur mee het regenwoud in te nemen, of door vaak in zwembaden te fotograferen, dan kan het een ander verhaal worden. BRNO's dri+Cap lens- en bodydoppen kunnen dan goed van pas komen.

De doppen zijn aan de binnenkant geperforeerd, terwijl je in een af te sluiten compartiment een zakje silicagel kwijt kunt. Deze vochtabsorberende korrels zorgen voor een veel lagere luchtvochtigheid in je camera of objectief en verkleinen zo de kans op schimmel aanzienlijk.

Prijs en beschikbaarheid

Momenteel zijn de BRNO dri+Cap's alleen verkrijgbaar in de Verenigde staten voor naar keuze Nikon F of Canon EF. Voor een set van een lens- en bodydop betaal je 45 dollar, een losse dop kost 24 dollar. De prijzen zijn inclusief een aantal zakjes silicagel.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse