Special Edition van de Olympus OM-D E-M10 Mark II

Special Edition van de Olympus OM-D E-M10 Mark II

Jasper van Bladel 2041 0
Olympus komt met een speciale editie van de retro OM-D E-M10 Mark II. De camera, die treffend Special Edition heet, valt vooral op door de bruine kleur. De fabrikant maakt er 3500.

Wijzigingen ten opzichte van de normale OM-D E-M10 Mark II, die afgelopen december werd gepresenteerd, zijn de opvallende bruine kleur, een bijpassende leren draagriem en een zilverkleurige objectiefdop. Olympus noemt de kleur Fox Brown.

Kit

De Special Edition wordt in een beperkte oplage aangeboden, slechts 3500 stuks worden verkocht. De camera komt als kit met het M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 EZ pancake-zoomobjectief. In dezelfde bruine kleur biedt Olympus een bijpassende cameratas aan, de Messenger Bag. Die tas is in twee varianten verkrijgbaar, normaal en als mini. In die Mini-versie past naast de body één objectief, in de grote versie passen meerdere objectieven.

Hetzelfde

Buiten de kleur, de draagriem en de lenskap, blijft de OM-D ongewijzigd. De spiegelloze camera heeft een 16,1 megapixel sensor met een iso-bereik van 100 (low) tot 25.600. Ook is er de elektronische sluiter, die sluitertijden tot 1/16.000e seconde mogelijk maakt. Een ander kenmerk van de OM-D E-M10 Mark II is de vijfassige beeldstabilisatie. De Special Edition heeft ook de beschikking over de grote OLED-zoeker met 2,36 miljoen beeldpunten en het kantelbare aanraakscherm dat behandeld is met een anti-vingerafdrukcoating.

Speciale prijs

De prijs van de in beperkte oplage verkrijgbare OM-D E-M10 Mark II Special Edition Kit bedraagt €899. Meer info over de speciale Olympus en de bijpassende accessoires is te vinden via de site van Olympus.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper