Betrapt tijdens de finale

Souvid Datta weer in opspraak gekomen

Redactie DIGIFO... 694 0
Tijdens de finale van de reality show ‘Master of Photographer’, waarbij een professionele jury op zoek gaat naar internationaal toptalent, is de Britse fotograaf Souvid Datta door de mand gevallen. Op de laatste foto uit een reportageserie blijkt niet zijn onderwerp van de reportage op de foto te staan, maar Datta zelf.

Voor de finaleopdracht volde Souvid Datta de rendierherder Erik in het hoge noorden, waarbij de isolatie van de rest van de wereld een belangrijke rol speelde. Toen één van de juryleden vroeg of Erik het onderwerp van elke foto was bekende Datta dat hij zelf de rol van Erik had overgenomen voor de laatste foto.

‘Ik wilde graag een foto met het Noorderlicht in de achtergrond. Op dit moment was mijn onderwerp al weg en was er niemand in de buurt. Alleen zijn hoofdlamp lag er nog... Dat ben ik in de foto.’ Aldus Datta.

Leuk detail: het gastjurylid van deze aflevering was Steve McCurry, die vorig jaar in opspraak kwam wegens het bewerken van zijn foto’s.

Lees ook: Fotograaf Souvid Datta geeft leugens en knip en plakwerk toe
Lees ook: Steve McCurry in opspraak over bewerkte foto's

Souvid Datta eerder in opspraak

Eerder dit jaar kwam Datta ook al in opspraak toen hij betrapt werd op knip- en plakwerk bij een rapportage over Indiase sekswerkers. Op één van zijn foto’s was een vrouw te zien die eerder was gefotografeerd door de bekende fotograaf Mary Ellen Mark. Naar aanleiding hiervan bekende Datta dat hij eerder in zijn carriere de werkelijkheid regelmatig met een korrel zout nam.

Kijk voor meer informatie op de website van Master of Photographer.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie