Sony's eerste dslr met Translucent Mirror Technology

Redactie 1491 0
Sony heeft vorig jaar met de compacte en ultragevoelige A55 haar eerste digitale camera met Translucent Mirror Technology geïntroduceerd. De Alpha-camera is uitgerust met een innovatief optisch systeem dat indrukwekkende nieuwe opnamemogelijkheden biedt.

Advertorial

In tegenstelling tot de conventionele DSLR-camera’s wordt bij de Translucent Mirror Technology gebruikgemaakt van een vaste, doorzichtige spiegel die het optische pad tussen de hoofdbeeldsensor en een afzonderlijke autofocussensor met fasedetectie 'opsplitst’. Bij de Alpha 55 betekent dit het debuut van Quick AF Full HD-filmopnamen. Dankzij de technologie kan je namelijk AVCHD 1080i-video-opnamen maken met soepele, precieze AF-tracking met fasedetectie van bewegende onderwerpen.


Translucent Mirror Technology

De directe weergave van voorbeelden van beelden met een hoge resolutie en de snelle, accurate autofocus met fasedetectie zijn dus te allen tijde beschikbaar, via het kantelbare, heldere Xtra Fine lcd-scherm van 7,5 cm met aanpasbare hoek of via de precisie-Tru-Finder (elektronische zoeker). Zo wordt ervoor gezorgd dat je zelfs bewegende onderwerpen altijd scherp in beeld kunt houden, of je nu Full HD-video of stilstaande beelden opneemt.

De Translucent Mirror Technology verbetert traditionele DSLR-modellen dankzij het vereenvoudigde mechanische ontwerp dat zorgt voor een kleinere en minder complexe camera. Dit maakt van de Alpha 55 een uitstekende keuze voor vrijetijdsfotografen die spontane familie- en vakantiemomenten willen vastleggen terwijl ze minder hoeven mee te sjouwen.


Opnamen met volledige resolutie tot 10 fps dankzij precieze AF-tracking

Dankzij de revolutionaire technologie is met de Alpha 55 opnamen met hoge snelheden tot 10 fps te maken in de AE-modus Continue prioriteit. Dit zijn de snelste prestaties ter wereld op het gebied van AF-continu-opnamen voor camera’s met een verwisselbaar objectief en een APS-C-sensor.

Het nieuwe 15-punts autofocussysteem met fasedetectie garandeert een snelle, accurate AF-tracking waarmee zelfs bewegende onderwerpen haarscherp in beeld zijn te houden tijdens continu-opnamen. Hierdoor kan je met de Alpha 55 handelingen vastleggen die maar een fractie van een seconde duren, bijvoorbeeld korte gezichtsuitdrukkingen van portretonderwerpen.


Probleemloos composities maken en beelden weergeven

Met de Alpha 55 heb je nieuwe mogelijkheden voor het framen en weergeven van video- en stilstaande beelden van de hoogste kwaliteit. Het Quick AF Live View-systeem, dat wordt geprezen door zowel oude DSLR-gebruikers als andere fans, is nu effectiever dan ooit. De directe weergave van voorbeelden van beelden met een hoge resolutie wordt gecombineerd met onaangetaste AF-prestaties met fasedetectie, zelfs bij snel bewegende onderwerpen.

Er is ook een precieze elektronische zoeker met een resolutie van 1,15 miljoen pixels die een kristalhelder beeld oplevert met een framedekking van 100 procent. Er is dan onmiddellijk een voorbeeld te bekijken van aanpassingen in de belichting, velddiepte of kleur, in de zoeker of op het lcd-scherm. Een probleemloze compositie wordt verder ondersteund door een rasterlijn in de zoeker en op het lcd-scherm die aan en uit is te zetten, plus een nieuwe digitale waterpas.


Verbeterde creatieve mogelijkheden

De Alpha 55 is compatibel met de volledige reeks van meer dan dertig A-mount verwisselbare objectieven en bovendien zijn ze uitgerust met SteadyShot INSIDE. Dit ingebouwde beeldstabilisatiesysteem biedt tot vier niveaus voor het corrigeren van bewegingen bij het uit de hand maken van opnamen.

Daarnaast is de camera uitgerust met 3D Sweep Panorama. Hiermee kan je zeer gedetailleerde, extra brede panorama’s vastleggen met een enorm gezichtsveld. Deze 3D-panorama’s kunnen op elke compatibele 3D HD-televisie worden weergegeven. De A55 is ook de eerste Alpha-camera van Sony met geïntegreerd gps, waardoor afbeeldingen en videofragmenten automatisch zijn te voorzien van geolabels.

Adviesprijzen

  • Sony A33 body - 650 euro
  • Sony A33L body + 18-55mm - 750 euro
  • Sony A33Y body + 18-55mm + 55-200mm - 950 euro
  • Sony A55V body - 750 euro
  • Sony A55VL body + 18-55mm - 850 euro
  • Sony A55VY body + 18-55mm + 55-200mm - 1050 euro

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie