SonyAlphaRumors.com onder druk gezet

jesse kraal 1972 0
Voor bijna elk merk is er wel een geruchtenwebsite, die vrijwel altijd draaiende wordt gehouden door een fanatieke fan van het betreffende cameramerk. Sonyalpharumors.com heeft echter te maken met weerstand vanuit 'hogere machten' en moet waarschijnlijk de domeinnaam veranderen.

In veel gevallen lekt een camera al deels of gedeeltelijk uit voor de officiƫle introductie, zo ook bij Sony. De grootste bron voor deze onofficiele uitingen over Sony-camera's is SonyAlphaRumors.com. Drijvende kracht achter die website is Andrea, die van verschillende anonieme bronnen informatie over toekomstige Sony-camera's krijgt toegespeeld.

Niet zo blij

Voor een fabrikant hoeft het echter niet vervelend te zijn dat informatie uitlekt, je camera komt zo immers vaker in 'het nieuws'. Toch lijkt dat niet altijd het geval te zijn, want volgens Andrea wordt er momenteel flinke druk op de site uitgeoefend om het woord 'Sony' uit de domeinnaam te laten vallen. Van wie de klachten komen laat Andrea niet weten, maar zijn bericht laat weinig te raden over:

'I really don't know how I should talk about the following issue. I can't go into any details because I don't want to have any troubles with anyone. All I can tell you is that some "superior forces" are trying to make the life on that website harder. They really don't understand (as our readers do) how valuable this website can be for them. It's going on since a while and it is a very tuff battle. One day I may will tell you everything but I can't do it right now.'

Canonrumors

Het is niet de eerste keer dat een geruchtensite dwars wordt gezeten. In 2008 had Canonrumors.com aan de stok met Canon. De fabrikant wou eveneens dat de site de domeinnaam aanpaste. Deze zaak lijkt echter met een sisser afgelopen te zijn, het domein www.canonrumors.com is nog altijd actief. Wel heeft de geruchtensite voor Canon-camera's het officiele Canon-logo verwijderd.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse