'Sony Xperia Z5 Premium krijgt 5,5-inchscherm met 4K-resolutie'

Julian 2046 0
Mogelijk presenteert Sony op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn de eerste smartphone voorzien van een scherm met 4K-resolutie. Het zou gaan om de Xperia Z5 Premium of Z5 Plus. Volgens het gerucht krijgt de smartphone een 23-megapixelcamera met f/1.8-objectief.

Op de onofficiƫle Facebook-pagina van Sony Georgia is te lezen dat Sony op 2 september drie nieuwe smartphones presenteert. Dat Sony op die dag een persconferentie organiseert is zeker. De elektronicagigant zal hier nieuwe producten aankondigen die tijdens de IFA-beurs van 4 tot 9 september getoond worden.

Volgens de Facebook-post komen er drie varianten van de Sony Xperia Z5. De Compact krijgt een 4,6-inchscherm met 720p-resolutie, de 'gewone' Z5 krijgt een 5.2-inch full-hd-scherm. Het topmodel, de Z5 Premium (of mogelijk de Z5 Plus), heeft een diagionaal van 5,5-inch en 4K-resolutie van 3840x2160 pixels. Dat is goed voor een pixeldichtheid van ruim 800 ppi.

De Xperia Z5-toestellen krijgen volgens het bericht een 23-megapixelsensor van het relatief grote 1/2.2-inchformaat. Op de sensor zijn 192 fasedetectiefocuspunten geĆÆntegreerd, het f/1.8-objectief krijgt beeldstabilisatie.

Vermoedelijk presenteren meer fabrikanten vlak voor of tijdens de IFA hun nieuwe smartphones. Mogelijk komen er meer toestellen met 4K-scherm. De extreem hoge resolutie is met name nuttig voor virtual reality-toepassingen.

Sony IFA