Sony Xperia C3 is 'PROselfie' smartphone

Julian 1176 0
Sony introduceert de Xperia C3. Het belangrijkste speerpunt van de nieuwe smartphone is een 5-megapixel front-camera met groothoeklens en led-flitser. Sony presenteert het nieuwe toestel als de ultieme selfie-machine.

In 2013 koos Van Dale 'Selfie' als woord van het jaar. Het maken van zelfportretten is dan ook mateloos populair. Sony speelt daar nu op in door een smartphone te voorzien van een led-flitser aan de voorkant.

Erg revolutionair is de vinding niet, maar het is opvallend dat andere fabrikanten er niet eerder aan gedacht hebben. De productpagina van de nieuwe  Sony Xperia C3 is vrijwel volledig toegewijd aan alle 'PROselfie'-mogelijkheden die het toestel volgens Sony biedt.

PROselfie filters'Mis nooit meer een selfie-moment', is een van de slogans waarmee Sony het nieuwe toestel promoot. De front-camera schiet selfies in 5-megapixelresolutie met een 25mm-groothoeklens, zodat ook al je vrienden op je selfies passen. De 'soft LED flash' moet daarbij voor een fraaie belichting zorgen.

Ook voorziet Sony de Xperia C3 van allerlei koddige effecten die je live op het scherm kunt bewonderen tijdens het maken van je selfies. Een piratenhoed of berenmasker op je selfie? Het kan allemaal. Daarnaast is er een 'smile shutter' aanwezig. Wil je serieus op de foto? Dan kun je een selfie maken door twee keer op de achterkant van de behuizing te tikken.

Selfie gemaakt? Dan kun je deze voorzien van een van de speciale portretfilters. Zo sta je met een druk op de knop bijvoorbeeld 'cute' op de foto, als we Sony mogen geloven.

Specificaties

Wat overige specificaties betreft lijkt de Sony Xperia C3 een aardige midrage-telefoon. Het toestel beschikt over een Snapdragon quad-core-processor die tikt op 1,2 GHz, 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte, dat is uit te breiden met een microSD-kaartje van maximaal 32GB.

Het scherm meet 5.5-inch en heeft een resolutie van 1280x720 pixels. De grafische processor is een Adreno 305. Maak je liever foto's van anderen in plaats van jezelf, dan kan dat met de 8-megapixelcamera op de achterkant van het toestel.

Sony Xperia C3 PROselfie

Chinese selfies eerst

Sony brengt de Xperia C3 op de markt in zwart, wit en mint-kleur. Het toestel komt wereldwijd op de markt vanaf augustus 2014, maar zal als eerst in China gelanceerd worden. Een euroadviesprijs is nog niet bekend.