Sony World Photography Awards verhuizen naar London

Redactie 466 0
Vanaf volgend jaar zal Cannes niet langer het toneel zijn voor de Sony World Photography Awards. Het evenement zegt de Franse badplaats na drie jaar vaarwel en verhuist naar London.

De Sony World Photography Awards hangen samen met het World Photography Festival, welke dit jaar vier steden op drie continenten aandoet. Zo zal het festival in oktober beginnen in San Francisco, gevolgd door Shanghai en Mexico in respectievelijk november en december, om in april af te sluiten in London.

Op iedere locatie zijn naast praktische workshops, tentoonstellingen en symposia de foto's van voorgaande winnaars te aanschouwen. De competitie, nu open voor inzendingen, kent negen categorieën. De amateurcompetitie is vervangen door de open competitie, waarbij de deelnemers in een van de negen categorieën beoordeeld worden op een enkele foto.  

Professionals en 'serieuze enthousiastelingen' wordt door de organisatie echter aangeraden zich in te schrijven voor de professional competitie, waarbij in een van de veertien categorieën naar meerdere foto's gekeken wordt.

Prijzen

De prijswinnaars krijgen allemaal een trofee, maar alleen de overall winnaar krijgt de Iris d'Or, oftewel Sony World Photographer of the Year award uitgereikt. En is meteen 25,000 dollar rijker.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie