Sony World Photography Awards geopend

Redactie 967 0
De inschrijvingen voor de Sony World Photography Awards zijn geopend. Het is een van ´s werelds grootste fotowedstrijden voor zowel professionele als amateurfotografie, waarbij je kans maakt op een geldprijs van 25 duizend dollar.

Tot en met 4 januari 2012 kan iedereen zijn foto´s insturen om mee te dingen naar de titel ´Photographer of the Year´. De prijs is een samenwerking van Sony en de World Photography Organisation (WPO) en richt zich op de bevordering van het werk van professionele en amateurfotografen wereldwijd.

Professionals

Professionele fotografen kunnen hun werk inzenden in vijftien categorieën, verdeeld over drie genres. Ten eerste is er het genre 'Commercial', onderverdeeld in de onderwerpen campaign, mode, lifestyle en reizen. een ander genres is 'Fine Art', gesplitst in architectuur, conceptueel, landschap, stilleven en portret. Als laatste is er het genre 'Photojournalism & Documentary' die bestaat uit kunst & cultuur, hedendaagse zaken, 'contemporary' issues, mensen, sport en de nieuwe categorie natuur & wildleven. Met deze categorieën maken de deelnemers kans op de felbegeerde titel en worden ze, als ze de eerste prijs winnen, ook nog voorzien van een geldprijs van vijfentwintig duizend doller en een nieuwe camera-uitrusting.


Amateurs

Amateurfotografen kunnen hun werk inzenden in tien categorieën. Ten eerste zijn er de onderwerpen architectuur, kunst & cultuur, natuur & wildleven, panorama, mensen, lach en reizen. Maar dit jaar zijn er ook drie nieuwe bijgekomen, namelijk: bewerkt, split second (hoge snelheid) en laag licht. De amateurs maken echter geen kans op de 'L'Iris D'Or', maar worden beloond met een geldprijs van vijfduizend dollar en een Sony dslr-kit.

Youth Award

Naast de professionele- en de amateurawards is er dit jaar voor het eerst een 'Youth Award'. Hiervoor mag iedereen onder de twintig zich aanmelden. 'Of je nu fotografie studeert op school, of gewoon een passie heb voor fotograferen in het dagelijks leven', laat WPO weten op de website. Bij deze award is het mogelijk om je foto's in te zenden in de genre's cultuur, portretten en milieu.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie